Peti Festival bajke u Centru kulture i mladih Općine Centar Sarajevo

Javna ustanova „Centar kulture i mladih Općine Centar Sarajevo „ u saradnji sa Udruženjem za podršku obrazovanja, odgoja, kulture i tradicije „Bajka“ od 1. do 15. novembra 2019. godine organizuje peti po redu Festival bajke za djecu i odrasle.

Povodom početka festivala danas je održana konferencija za medije u prostorijama Centra kulture i mladih.

 

-Sretni smo što se ovaj festival održava u Centru kulture i mladih, kao i činjenica da će biti mjesto gdje ćemo okupiti svu djecu i mlade, ali i ostale generacije  na jedan interesantan način gdje će moći uživati u teatru pripovijedanja. To je jedna nova estetika koju želimo približiti našim građanima. Ovim povodom želim da čestitam na podvizima i hrabrosti ovoj maloj ekipi koja je iznijela festival, kazao je Armin Omerović, direktor Centra.

 

Učesnica petog festivala bajke, bosanskohercegovačka glumica Tatjana Šojić, naglasila je da Centar kulture i mladih smatra svojim domom u koji je uvijek dobrodošla.

 

-Veliko zadovoljstvo je učestvovati na ovakvom projektu i želim da se zahvalim svima koji su naša podrška svake godine, navela je Šojić.

 

Učesnici Festivala bajke su: Tatjana Šojić, Jasna Held, Lynda Howes, Sabina Gvozdić, Sarah Abu-Sharar, Marina Đorđević, Željka Lemez, trupa "Aster" Dubrovnik, Udruženje prijatelja waldorfske pedagogije, Udruženje za dječiju kulturu "Žar ptica", Storytellers of Canada, Valdorf društvo Srbija, Valdorfski vrtić "Mala vila", "Djetlić" Udruženje za promovisanje dječijeg stvaralaštva i Biblioteka Sarajeva.

 


Organizator i producent Festivala je Udruženje za podršku obrazovanja, odgoja, kulture i tradicije "Bajka" iz Sarajeva, a koproducent JU Centar kulture i mladih Općine Centar Sarajevo. Festival je dobio preporuku Ministarstva za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo. Projekat su podržali Općina Centar Sarajevo, Ministarstvo kulture i sporta Kantona Sarajevo, Ministarstvo za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo i Federalno ministarstvo kulture i sporta. Podršku Festivalu pružili su i Federacija evropskih pripovjedača (The Federation for European Storytelling/FEST), UniCredit Bank, Studio Green Pixel, Cinema City, Biblioteka Sarajeva i Atelje Figure.

 

Festival otvara profesionalna pripovjedačica bajki Jasna Held, predstavom „Bajke starog Dubrovnika„.

 

Svečano otvorenje održat će se 1.novembra uz „Storytelling club„ i Jasnu Held u prostorijama Centra gdje su svi dobrodošli.

 

Pripovijedanjem Tatjane Šojić Festival će biti zatvoren 15. novembra u 19.30 sati.

 

Organizatori su pozvali sve zainteresovane da prisustvuju bogatom programu festivala, a ulaz na sve događaje je besplatan.

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti