Članovi centara za zdravo starenje posjetili Srebrenicu

Krajem prošle sedmice 95 članova Centra za zdravo starenje Općine Centar, ali i onog koji je ova lokalna zajednica osnovala zajedno sa Općinom Stari Grad su organizovali posjetu Srebrenici.

Prvo su članovi pomenutih centara posjetili Memorijalni centar Srebrenica – Potočari, gdje su položili cvijeće ispred spomen obilježja i odali dužnu počast za žrtve genocida u julu 1995. godine.

 

 

Nakon toga su obišli i Spomen sobu Srebrenica koja je smještena u nekadašnjoj Fabrici akumulatora mjesto gdje su tokom proteklog rata bile stacionirane snage holandskog bataljona UNPROFOR-a, a koji danas predstavlja dio Memorijalnog centra Srebrenica u Potočarima.

 

 

Na kraju ove posjete, koja će mnogima ostati u trajnom sjećanju, članove Savjeta za zdravo starenje i nekoliko članova centara ugostio je načelnik Odjeljenja za društvene djelatnosti i javne servise Opštine Srebrenica Bego Bektić. Ovom prilikom je razgovarano o mogućnosti da se jedan ovakav Centar za zdravo starenje otvori na području opštine Srebrenica, te su Bektiću prezentovani rad i aktivnosti centara iz Sarajeva.

 

 

Gosti iz Sarajeva su tokom svoje posjete Srebrenici obišli i "Kuću dobrih tonova" gdje su im djeca-članovi istoimenog hora izveli prigodan muzički program.

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti