Obnovljen teren za basket na igralištu Metalac

U prisustvu velikog broja učenika i nastavnika, a u okviru projekta „Jesi li za basket“, kojeg realizira istoimeno Udruženje u saradnji sa Općinom Centar, u četvrtak 3. oktobra 2019. godine na sportskom igralištu Metalac u Gimnazijskoj ulici pored Prve gimnazije otvoren je obnovljeni teren za basket.

U ime Općine Centar koja je finansirala obnovu terena prisustvovali su načelnik dr. Nedžad Ajnadžić, pomoćnica za boračko-invalidsku, socijalnu zaštitu i društvene djelatnosti Jasmina Fazlić, te vijećnik Hamdija Hasanović, a u ime Udruženja „Jesi li za basket“ predsjednik Zlatko Moratić i član Samir Avdić.

 

Načelnik Ajnadžić je naglasio da Općina Centar čini sve napore kako bi u što kraćem vremenskom periodu sve sportske plohe stavila u funkciju.

 

-Zahvalan sam našim partnerima iz Udruženja „Jesi li za basket“ jer zajedno realiziramo značajne projekte za mlade ljude. Igralište Metalac je obnovljeno, a posebno nas raduje vidjeti danas ove mlade ljude zbog kojih je ovaj projekat i realiziran. Ova lokalna zajednica ulaže značajna finansijska sredstva u obnovu i izgradnju dječijih i sportskih igrališta. Na području općine Centar do sada smo obnovili 12 terena za basket, tri izvan Kantona Sarajevo, a svakako ćemo sa ovim aktivnostima nastaviti i u budućnosti. Opredijeljeni smo da pravimo uslove za jedan sportski, odnosno zdrav život, kazao je Ajnadžić.

 

Moratić se još jednom se zahvalio Općini Centar i načelniku Ajnadžiću što su prepoznali značaj ovog projekta i podržali obnovu košarkaških igrališta.

 

-Konačno je došao na red i Metalac, kultni košarkaški teren na kojem su stasavali naši uspješni košarkaši. Pored košarkaškog terena obnovili smo odbojkaški i rukometni teren, kao i teren za mali fudbal koje mogu da koriste svi građani, a svakako i učenici Prve gimnazije. Postavljeni koševi su prenosivi zbog održavanja Sarajevo Film Festivala, istakao je Moratić.

 

Podsjećamo, ranije je načelnik Ajnadžić potpisao protokol kojim se iz budžeta za 2019. godinu obezbjeđuju sredstva u iznosu od 10.000 konvertibilnih maraka  Udruženju za promociju i razvoj sporta „Jesi li za basket“ u svrhu sanacije košarkaškog igrališta ispred Prve gimnazije.

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti