Koncertom najljepših sevdalinki obilježen Međunarodni dan starijih osoba

Povodom obilježavanja Međunarodnog dana starijih osoba Općina Centar u saradnji sa Centrom kulture i mladih sinoć je u Domu mladih na Skenderiji organizirala koncert najljepših sevdalinki za osobe treće životne dobi.

Naime, glasanjem skupštine Ujedinjenih naroda (UN) 14. decembra 1990. godine uspostavljen je 1. oktobar kao Međunarodni dan starijih osoba, što je zapisano i u Rezoluciji UN-a.

 

Učesnici programa bili su Hasiba Agić, Sejo Pitić i Alma Subašić, orkestar pod vodstvom Damira Galijaševića, a moderator programa bio je Enver Šadinlija. Splet naših tradicionalnih igara izveli su članovi KUD „Baščaršija“.

 

U ime Općine Centar, kao pokrovitelja manifestacije, prisustvovali su pomoćnica za boračko-invalidsku, socijalnu zaštitu i društvene djelatnosti Jasmina Fazlić, savjetnici općinskog načelnika Osmo Babić i Bećir Sirovina, vijećnik Velija Katica, te predstavnici Komisije Općinskog vijeća za statusna pitanja građana treće životne dobi.

 

Prisutne je u ime načelnika Općine Centar dr. Nedžada Ajnadžića pozdravila pomoćnica Fazlić.

 

-Želim vam srdačnu dobrodošlicu u nadi da ćete se večeras ugodno osjećati u programu koji smo pripremili za vas. Večeras smo povodom Međunarodnog dana starijih osoba pripremili koncert u kojem ćete vjerujem uživati i dobro se zabaviti. Vi ste ostavili snažan pečat i ugradili se u temelje današnje domovine i na tome vam zahvaljujemo. Mi u Općini Centar ćemo nastaviti razvijati projekte i aktivnosti koji će vaš, ali i živote svih ostalih naših sugrađana učiniti mnogo boljim. Želim vam da godine koje dolaze provedete u, prije svega, dobrom zdravlju, u sreći i blagostanju sa svojim porodicama i prijateljima, a ni vi nemojte zaboraviti mlađe generacije. Sve one kojima vaš savjet zasigurno dobro dođe, jer vaše bogato iskustvo nema cijenu, kazala je Fazlić.

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti