Potpisan Memorandum o saradnji partnera u projektu „Sajam zapošljavanja i poduzetničkih inicijativa

Danas je u prostorijama Službe za zapošljavanje-biro Centar upriličeno potpisivanje Memoranduma o saradnji između Javne ustanove “Služba za zapošljavanje Kantona Sarajevo“, Ministarstva privrede Kantona Sarajevo, Privredne komore Kantona Sarajevo, Grada Sarajevo, te općina Stari Grad, Centar i Novo Sarajevo.

Sajam zapošljavanja i poduzetničkih inicijativa će biti održan 16. oktobra 2019. godine na Trgu oslobođenja–Alija Izetbegović sa početkom u 10 sati.

 

Naime, Sajam zapošljavanja je redovna aktivnost koju organizuje Zavod za zapošljavanje Kantona Sarajevo. Cilj organizovanja Sajma zapošljavanja i poduzetničkih inicijativa jeste posredovanje između poslodavca i nezaposlenih osoba, odnosno između ponude i potražnje na tržištu rada.

 

Do sada je registrovano blizu 120 poslovnih subjekata koji će predstaviti svoje potrebe za radnicima na sajmu zapošljavanja i poduzetničkih inicijativa. Industrije koje će biti predstavljene na sajmu su: IT, turizam, proizvodnja, start-up biznisi, te ostale uslužne djelatnosti.

 

- Želim izdvojiti ovu veoma produktivnu ideju direktora i službe i mislim da nije loše da se okupljamo i harmoniziramo sve naše napore da dajemo odgovore na najveći izazov današnjice, a to je zapošljavanje. Želim istaći da Općina Centar želi biti dio aktivne politike zapošljavanja, a u protekle tri godine smo izdvojili negdje oko 750 hiljada konvertibilnih maraka za start-up biznise gdje smo zaposlili 97 mladih ljudi. Ono što planiramo, a već sam uputio prema Općinskom vijeću, jeste samozapošljavanje djece šehida i poginulih boraca, kroz start-up biznise i za tu namjenu ćemo izdvojiti oko 220 hiljada konvertibilnih maraka, kazao je načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić.

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti