Sadnjom drveća obilježen Međunarodni dan starijih osoba

U prisustvu načelnika Općine Centar dr. Nedžada Ajnadžića, njegove pomoćnice za boračko-invalidsku, socijalnu zaštitu i društvene djelatnosti Jasmine Fazlić i saradnika, te predstavnika Komisije Općinskog vijeća za statusna pitanja građana treće životne dobi, sadnjom dva drveta likvidambara u Malom parku preko puta zgrade Predsjedništva BiH obilježen je Međunarodni dan starijih osoba.

Glasanjem skupštine Ujedinjenih naroda (UN) 14. decembra 1990. godine uspostavljen je 1. oktobar kao Međunarodni dan starijih osoba, što je zapisano i u Rezoluciji UN-a.

 

Načelnik Ajnadžić je uputio čestitke povodom obilježavanja ovog datuma, te istakao da Općina Centar brine o svojim sugrađanima treće životne dobi, ali i da Općina kroz razne aktivnosti nastoji podignuti kvalitetu njihovog života što su svojim vrijednim i napornim radom zaslužili.

 

-Na ovom mjestu smo u proteklom periodu uklonili beživotno drvo, a donijeli smo odluku da za svako posječeno drvo zasadimo tri nova. Raduje me da smo ovaj dan obilježili novim životom. Ova lokalna zajednica krenula je sa izradom katastra zelenih površina i drveća na svom području s ciljem obnove i zaštite zelenih površina. Moramo voditi računa i biti odgovorni naspram okoliša isto onoliko koliko i naspram naših sugrađana, poručio je Ajnadžić.

 

Povodom obilježavanja Međunarodnog dana starijih osoba Općina Centar organizira koncert sevdalinki za osobe treće životne dobi sa područja ove lokalne zajednice.

 

Koncert će biti održan u utorak, 1. oktobra 2019. godine u Domu mladih Skenderija,  sa početkom u 19 sati. Učesnici programa su Hasiba Agić, Sejo Pitić i Alma Subašić, orkestar pod vodstvom Damira Galijaševića, a moderator programa je Enver Šadinlija. Splet naših tradicionalnih igara će izvesti KUD „Baščaršija“.

 

Pozivamo zainteresirane sugrađane da prisustvuju koncertu, a ulaz je besplatan.

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti