Načelnik Ajnadžić obišao gradilište u Ulici Urjan Dedina

Gradilište u Ulici Urjan Dedina na Soukbunaru obišao je načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić zajedno sa svojim pomoćnikom za investicije, komunalni razvoj i planiranje Samirom Šehovićem.

Ovom prilikom je načelnik upoznat o dinamici radova koji bi na osnovu potpisanog ugovora trebalo da budu okončani u roku od mjesec dana.

 

–U dosadašnjem toku radova uklonili smo stare oštećene ivičnjake umjesto kojih smo postavili nove, te završili frezanje površinskog oštećenog sloja asfalta. Također smo na pojedinim dijelovima saobraćajnice izvršili uklanjanje odnosno zamjenu nosivog sloja asfalta i tampona. Također smo uradili i nivelaciju postojećih šahtova za odvod, šibera za vodu te linijskih rešetki. Od nepredviđenih radova završili smo i priključenje postojeće linijske rešetke na odvodnu mrežu. Tokom dana smo počeli sa postavljanjem nosivog sloja asfalta nakon čega slijedi završni habajući sloj, za što nam je potrebno nekoliko dana čime vjerujem možemo ispoštovati zadani rok, izjavio je Senid Alihodžić, šef gradilišta građevinske firme „Grakop“.

 

Navedeni radovi se izvode na dionici Ulice Urjan Dedina od raskrsnice sa Ulicom Pećina, odnosno Soukbunar do broja 42. U obilasku gradilišta bili su i građevinski inženjer iz firme „Grakop“ Mujo Topalović te direktor ove firme Senad Sejdić, koji je zajedno sa načelnikom Ajnadžićem potpisao ugovor o realizaciji ovog projekta u vrijednosti 54.180 KM, sredstva koje je obezbijedila Općina Centar u svom ovogodišnjem budžetu. Za nadzor projekta je odabrana firma „Energoinvest“ d.d. Sarajevo.

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti