PRIPREME ZA OVOGODIŠNJI SARAJEVO FILM FESTIVAL

Ajnadžić i Purivatra posjetili lokacije na kojima će se održavati SFF

Načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić je u četvrtak, 8. augusta 2019. godine zajedno sa saradnicima i direktorom Sarajevo Film Festivala Mirsadom Purivatrom obišao festivalske lokacije gdje uveliko traju pripreme za održavanje ovogodišnjeg 25. Sarajevo Film Festivala.

Načelnik Ajnadžić je istakao da Općina Centar godinama podržava ovu kulturnu manifestaciju od izuzetnog značaja za Općinu, grad Sarajevo i Bosnu i Hercegovinu, ali i da će se saradnja nastaviti i ubuduće.

 

-Sarajevo Film Festival je susret civilizacija i kultura. To je brend Bosne i Hercegovine i regije. Svi saradnici Općine Centar će biti u funkciji Sarajevo Film Festivala jer na taj način želimo imati pruženu ruku i otvoreno srce za sve što treba pomoći u realizaciji Festivala. Jako smo zadovoljni da smo bili sudionici u stvaranju boljih uslova rada Sarajevo Film Festivala, kazao je Ajnadžić.

 

Direktor Purivatra je izrazio zadovoljstvo dosadašnjom dugogodišnjom uspješnom saradnjom s Općinom Centar.

 

-Raduje  nas da svake godine imamo konkretne pomake u boljoj saradnji. Festival donosi jednu novu vrijednost i na taj način poboljšava i život lokalne zajednice i doprinosi kulturnim dešavanjima u cijeloj regiji, dodao je Purivatra.

 

Načelnik Ajnadžić je najavio i uličnu paradu sa oko 300 umjetnika na dan otvaranja Sarajevo Film Festivala sa mažoretkinjima, bendovima i brojnim drugim sadržajima.

 

25. Sarajevo Film Festival održava se od 16. do 23. augusta, pod pokroviteljstvom UNESCO-a.

 

Današnjem obilasku prisustvovali su i sekretar Općine Jasna Beba, predstavnici općinskih službi i savjetnici općinskog načelnika.

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti