Održan prvi mentorski sastanak za predstavnike organizacija civilnog društva

U okviru Javnog poziva za organizacije civilnog društva/nevladine organizacije za predaju prijedloga projekata koji se raspisuje u okviru projekta Regionalni program lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu ReLOaD u saradnji sa Općinom Centar Sarajevo, 25. jula 2019. godine održan je prvi od četiri planirana mentorska sastanka za zainteresovane predstavnike organizacija civilnog društva.
Održan prvi mentorski sastanak za predstavnike organizacija civilnog društva

Na sastanku su učesnici upoznati sa osnovnim ciljevima mentorstva i načinom rada. Posebno je naglašeno da uloga mentora jeste da razjasni neke od nedoumica koje postoje prilikom pisanja projektnih prijedloga, a također i da pomogne da se izbjegnu osnovne greške koje se javljaju tokom ovog procesa. 

 

Mentor je učesnicima naglasio nužnost da se poštuju iznosi koji su dati kroz smjernice, uključujući proporciju između projektnih troškova i troškova predviđenih za ljudske resurse/kancelarijske troškove, te nabavku opreme i infrastrukturu. Također, sugerisano je da trenutni fokus bude na izradi kvalitetnog prijedloga projekta.

 

Naredni mentorski sastanak je u srijedu 7. augusta 2019. godine sa početkom u 11 sati u Centru za zdravo starenje Općine Centar Sarajevo (Maršala Tita 12). Sastanak je prilika za OCD da sa mentorom javno prodiskutuju eventualna poboljšanja projektnih prijedloga.

 

Treći mentorski sastanak je planiran 14. augusta 2019. godine sa početkom u 11 sati, dok će četvrti biti održan 21. augusta također u 11 sati u Centru za zdravo starenje.

 

Podsjećamo, Općina Centar u partnerstvu sa Razvojnim programom Ujedinjenih nacija (UNDP) u okviru projekta Regionalni program lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu ReLOaD raspisala je 16. jula 2019. godine javni poziv organizacijama civilnog društva/nevladinim organizacijama iz Bosne i Hercegovine da dostave prijedloge projekata koji su u skladu sa razvojnim ciljevima Općine Centar iz sljedećih prioritetnih oblasti: obrazovanje, kultura, zaštita okoliša, socijalna politika i zdravstvo, mladi i sport.

 

Iznosi finansijske podrške za odobrene projekte će biti od 10.000 KM do 70.000 KM. Jedna organizacija civilnog društva može podnijeti više projektnih prijedloga s tim da je maksimalan novčani iznos sredstava koja mogu biti dodijeljena za implementaciju projekata jednoj organizaciji civilnog društva tokom ukupnog trajanja ReLOaD projekta (tri godine) 120.000 KM.

 

Učešće u ovom javnom pozivu je otvoreno, na jednakim osnovama, za sve registrirane OCD i NVO (udruženje/udruga ili fondacija), u skladu sa važećim zakonskim propisima u Bosni i Hercegovini.

 

Dokumentacija za prijavu na Javni poziv se može preuzeti do 27. augusta 2019. godine na web stranicama Općine Centar i UNDP-a, slanjem zahtjeva sa nazivom zainteresirane organizacije na e-mail: registry.ba@undp.org; ismeta.demir@centar.ba ili lično preuzimanjem u Općini Centar Sarajevo (Mis Irbina 1) u Službi za boračko-invalidsku, socijalnu zaštitu i društvene djelatnosti.

 

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti