Večeras u Jelićevoj multimedijalna izložba

U Centru kulture i mladih, javne ustanove čiji je osnivač Općina Centar, u petak, 2. augusta 2019. godine sa početkom u 19 sati će biti upriličena multimedijalna izložba pod nazivom „Mladi ambasadori za europsko civilno društvo“.
Večeras u Jelićevoj multimedijalna izložba

Projekt „Mladi ambasadori za europsko civilno društvo" je ciklus interkulturalnih razmjena mladih između četiri partnerske organizacije, Une Terre Culturelle (Marseille)– Lebenswelt gGmbH (Berlin)– CISNO (Sarajevo) – LOJA Centar za balkanska sorabotka (Tetovo).

 

Ovaj projekt podržava mlade koji su već počeli da razmišljaju o prevazilaženju stereotipa i predrasuda u internacionalnom kontekstu i koji su imali mogućnost da započnu proces interkulturalnog učenja zahvaljujući njihovom učešću, šireći stečeno iskustvo u njihovom vlastitom društvenom okruženju, te djelujući kao mladi multiplikatori za ideju mirne Europe.

 

U kontekstu Regionalnog ureda za saradnju mladih (Regional Youth Cooperation Office) u zemljama Zapadnog Balkana, poseban naglasak u ovoj razmjeni se stavlja na interkulturalni susret generacije mladih iz Zapadnog Balkana.

 

Za kraj ovog projekta, 32 mladih iz Bosne i Hercegovine, Sjeverne Makedonije, Francuske i Njemačke će se susresti u Sarajevu gdje će tokom jedne sedmice, od 27. jula do 3. augusta 2019. godine, zajedno raditi na završetku multimedijalne izložbe koja će prikupiti rezultate projekta koji su se stvorili tokom kreativnih radionica muzike, videa i fotografije.

 

Ovo veče pruža priliku za razmjenu ideja s učesnicima projekta, predstavnicima četiri partnerske organizacije, kao i gostima i zainteresiranom publikom.

 

Na događaju će biti prisutni ambasadori Njemačke, Francuske i Sjeverne Makedonije.

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti