POTPISAN NOVI UGOVOR ZA PRIVREDNE SUBJEKTE SA PODRUČJA OPĆINE CENTAR

BBI i Općina Centar nastavljaju sa podrškom razvoju malih i srednjih preduzeća

U prostorijama Općine Centar u Sarajevu u četvrtak 1. augusta 2019. godine Ugovor o poslovnoj saradnji potpisali su Amer Bukvić, predsjednik Uprave Bosna Bank International (BBI) i dr. Nedžad Ajnadžić, načelnik Općine Centar Sarajevo čime je i zvanično uspostavljena nova finansijska linija za privredne subjekte registrovane na području općine Centar i za subjekte male privrede koji imaju sjedište na području općine ili su njihovi jedini vlasnici stanovnici općine Centar.

Riječ je o projektu koji privrednicima omogućava da u BBI banci dobiju finansiranja po izuzetno povoljnim uslovima, u sklopu kojeg će Općina Centar subvencionirati dio godišnje profitne marže u visini od 3%.

 

-Za realizaciju ovog ugovora BBI banka je obezbijedila sredstva u iznosu od 6,2 miliona KM, dok je Općina Centar za subvenciju dijela profitne marže osigurala 100 hiljada KM. Ovakvi projekti su primjeri dobre prakse javno-privatnog partnerstva. Nama kao instituciji primarni cilj je razvoj BiH i njene privrede, kazao je Bukvić.

 

Bukvić je naglasio da se realizacijom ovakvih projekata pozitivno afektira cjelokupno tržište i stvara bolji poslovni ambijent za opstanak i razvoj domaćih kompanija.

 

-Općina Centar u saradnji s BBI bankom već treću godinu zaredom na ovaj način želi podržati privredne subjekte koji posluju na području općine Centar, olakšati im poslovanje i povećati nivo zaposlenosti, kazao je Ajnadžić istakavši želju da kroz ovaj projekat privrednici uposle mlade sa područja ove lokalne zajednice.

 

Maksimalni iznos pojedinačnog finansiranja je 300.000 KM, a ukoliko se radi o ulaganju u infrastrukturne objekte i objekte od posebnog značaja za Općinu Centar, visina finansiranja može biti i viša. Samostalnim preduzetnicima bit će odobravani iznosi finansiranja do 100.000 KM. Ugovorom su definisani rokovi otplate od 12 do najviše 84 mjeseca, a svi detalji o uslovima i načinu prijave bit će uskoro objavljeni u Javnom pozivu.

 

Zainteresovani privrednici više informacija mogu pronaći na web stranici https://bbi.ba, u poslovnicama BBI banke ili putem e-maila: linijaopcinacentar@bbi.ba.

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti