VEČERAS POČINJE LIVE STAGE NA PLATOU SKENDERIJE

Općina Centar podržala muzički festival „Live Stage“

Načelnik Općine Centar Sarajevo dr. Nedžad Ajnadžić potpisao je u petak, 26. jula 2019. godine ugovor na osnovu kojeg Općina Centar iz budžeta za 2019. godinu dodjeljuje sredstva u iznosu od 30.000 KM na ime plaćanja troškova korištenja prostora i platoa „Skenderija“ u periodu od 26. do 28. jula za potrebe održavanja programa festivala „Live Stage“. U ime KJP Centar „Skenderija“ ugovor je potpisao direktor Amer Kapo.

Organizator ovog muzičkog festivala je producentska agencija Stage Production d.o.o., a projekt su podržali Turistička zajednica KS, Gradska uprava Sarajeva, Ministarstvo okoliša i turizma FBiH, Ministarstvo unutrašnjih poslova KS, Ministarstvo kulture i sporta KS, Ministarstvo privrede KS, Ministarstvo saobraćaja KS, kao i općine Centar, Stari Grad, Novo Sarajevo i Novi Grad i brojni sponzori.

 

Načelnik dr. Nedžad Ajnadžić je organizatorima poželio puno uspjeha.

 

-Ponosni smo što se ova dobra priča održava na području naše lokalne zajednice koja prepoznaje dobre ideje i nastoji ih podržati. Posjetiteljima festivala želimo dobru zabavu, kazao je Ajnadžić.

 

Festival će večeras otvoriti kultni sarajevski bend Zabranjeno pušenje, nakon čega će nastupiti Bajaga i Bolero. Poslije ponoći će publika moći uživati uz Atome&Dj Patricka, After Affair i DJ Storma.

 

Osim njih, u naredna tri dana će na bini Live Stagea nastupati i Crvena jabuka, Van Gogh, Hladno pivo, Kiki Lesendrić i Piloti, Skroz, Regina, Atomi, DJ Urban, Dj Arcade i mnogi drugi...

 

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti