I tokom raspusta besplatne škole fudbala, malog fudbala i tenisa

Imajući u vidu da je organizovani oblik tjelesne aktivnosti jako značajan u odrastanju djeteta i da predstavlja bazu za pravilan razvoj, kako sa zdravstvenog, tako i sa psihološkog aspekta, Općina Centar iz godine u godinu obezbjeđuje sve značajnija sredstva za sport, iako ta oblast nije u njenoj direktnoj nadležnosti.
I tokom raspusta besplatne škole fudbala, malog fudbala i tenisa

Sport je izazov današnjice za mlade ljude, a društvena zajednica ima zadatak da ih usmjerava na ispravan put i u tom smislu Općina je u saradnji sa Javnom ustanovom „Centar za sport i rekreaciju“ pokrenula projekat „365 sport plus“, u okviru kojeg više od hiljadu osnovaca sa područja ove lokalne zajednice trenira različite sportove.

 

Tokom trajanja ljetnog raspusta, u okviru projekta „365 sport plus“ nastavljeno je održavanje besplatne škole fudbala, malog fudbala i tenisa kako bi mališani na što kvalitetniji način koristili svoje slobodno vrijeme.

 

Početkom nove školske godine, tačnije od septembra će biti nastavljeni redovni termini održavanja besplatne škole odbojke, rukometa, košarke te univerzalne škole sporta.

 

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti