U Centru kulture i mladih Jubilarno 10. prvenstvo u Pro Evolution Soccer 2019.

Povodom održavanja jubilarnog 10. prvenstva u BiH Pro Evolution Soccer 2019. (PES) danas je u prostorijama Centra kulture i mladih (Jelića 1) – javne ustanove čiji je osnivač Općina Centar, održana konferencija za medije na kojoj su organizatori upoznali prisutne o detaljima pomenute manifestacije.

Jubilarno 10. prvenstvo u PES-u, čiji je organizator Centar kulture i mladih Općine Centar, bit će održano u subotu i nedjelju 20. i 21. jula 2019. godine.

 

Direktor Centra Armin Omerović je istakao da je ovo nešto novo što će biti održano u Centru kulture i mladih te da će biti organizovano na najbolji mogući način.

 

-Želimo od ovoga takmičenja napraviti jednu lijepu priču, gdje će najbolji igrači iz BiH ali i iz regije pokazati ono što znaju, kazao je Omerović.

 

U cilju promocije Esporta (natjecanja u video igrama) u BiH, ove godine će  prvenstvo biti održano u Sarajevu. Prošlogodišnje takmičenje je bilo održano u Bužimu uz odličnu organizaciju domaćina.

 

Prošlogodišnji viceprvak i osmostruki prvak BiH Feđa Đedović je izrazio zadovoljstvo što će se 10. prvenstvo BiH u Pro Evolution Soccer održati u JU Centar kulture i mladih Općine Centar Sarajevo, koja je i organizator takmičenja.

 

-Ove godine smo nadmašili očekivanja kako organizacije tako i nagradnog fonda, koji iznosi više od tri hiljade konvertibilnih maraka. Do sada imamo oko 50 prijavljenih iz BiH i 20 prijava iz regije. Takmičenja u subotu i nedjelju počinju u 11 sati, istakao je Đedović.

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti