FILM NA ZNAKOVNOM JEZIKU O LJEPOTAMA BiH

Večeras u Jelićevoj premijera filma „BiHuPokretu“

U prostorijama Centra kulture i mladih (Jelića 1) – javne ustanove čiji je osnivač Općina Centar u utorak, 16. jula 2019. godine sa početkom u 18 sati premijerno će biti prikazan film „BiHuPokretu“, pod pokroviteljstvom Humanity in Action Bosnia and Herzegovina.
Večeras u Jelićevoj premijera filma „BiHuPokretu“

Humanity in Action Power Team, sastavljen od šest djevojaka koje u svom akademskom i profesionalnom životu sa posebnim fokusom istražuju pretpostavke za kreiranje inkluzivnog društva uz zaštitu ranjivih kategorija, snimio je polusatni film na znakovnom jeziku inspirisan turističkim potencijalima Bosne i Hercegovine.

 

Hata Kujraković, Ajla Keško i Tajra Hadžić, diplomirane studentice Međunarodnih odnosa i evropskih studija, uz pomoć Ire Adilagić, Alme Mujanović i Maide Mujanović koje promovišu korištenje znakovnog jezika kroz video objave na svom Facebook profilu ''Znak za riječ'', posjetile su Jajce, Mostar, Banja Luku i Sarajevo, te su na nesvakidašnji način, pokretima prstiju i okom kamere donijele na filmsko platno najljepše priče o ova četiri bosanskohercegovačka grada.

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti