Načelnik Ajnadžić će danas obići lokaciju gdje se pojavilo klizište na Soukbunaru

Tokom jutra u petak, 12. jula 2019. godine na Soukbunaru, tačnije u Ulici boraca Zlatišta između brojeva 6 i 19 (nekadašnji dio Trebevićke ulice), u neposrednoj blizini spomen-obilježja Debelo brdo, došlo je do klizanja tla koje se obrušilo na saobraćajnicu.
Načelnik Ajnadžić će danas obići lokaciju gdje se pojavilo klizište na Soukbunaru

Pretpostavlja se da je uzrok pucanje vodovodne cijevi.

 

Tokom dana pripadnici Službe za civilnu zaštitu i mjesne zajednice Općine Centar su odmah izašli na teren kako bi se spriječile teže posljedice za okolno stanovništvo i njihove stambene objekte.

 

Tim povodom će općinski načelnik dr. Nedžad Ajnadžić zajedno sa saradnicima iz nadležnih službi i direktorom KJKP „Vodovod i kanalizacija“ Enverom Hadžiahmetovićem, kao i predstavnicima Zavoda za izgradnju Kantona Sarajevo danas u popodnevnim satima obići ovu lokaciju kako bi se upoznali sa situacijom i kako bi se napravili naredni koraci s ciljem zaštite stanovnika ovog dijela općine Centar i njihove imovine.

 

Kako je planirano, polazak predstavnika Općine Centar, KJKP „Vodovod i kanalizacija“ i Zavoda za izgradnju KS je danas u 16,30 sati ispred zgrade Općine Centar.

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti