Općina Centar nastavlja pomagati drugim općinama

U petak, 12. jula 2019. godine u Općini Centar Sarajevo upriličeno je potpisivanje ugovora na osnovu kojih je ova lokalna zajednica izdvojila sredstva općinama Vogošća, Doboj Jug i Kalinovik u okviru budžetskog ekonomskog koda ''Podrška drugim općinama za zaštitu i spašavanje od prirodnih i drugih nesreća''.

U ime Općine Centar ugovore je potpisao načelnik dr. Nedžad Ajnadžić koji je ovom prilikom naglasio da Općina Centar kao društveno odgovorna lokalna zajednica mora pomagati onima kojima je to potrebno. Ajnadžić je također kazao da je u ovogodišnjem općinskom budžetu obezbijeđeno oko 400 hiljada konvertibilnih maraka za podršku općinama stradalim u poplavama i drugim prirodnim nesrećama.

 

Susjednoj Općini Vogošća dodijeljeno je 20 hiljada konvertibilnih maraka kao pomoć za finansiranje sanacije klizišta na lokalitetu Svrake IV. U ime Općine Vogošća ugovor je, po ovlaštenju načelnika Edina Smajića, potpisao njegov pomoćnik za komunalne, poslove mjesnih zajednica i zajedničke poslove Fetah Kadrić.

 

Uz riječi zahvalnosti Općini Centar i načelniku dr. Nedžadu Ajnadžiću kao i Općinskom vijeću, Kadrić je kazao da je ovo nastavak kontinuirane veoma dobre saradnje dvije susjedne općine i da im je središnja sarajevska općina i ranije pružala značajnu pomoć.

 

-Općina Centar je jedna od rijetkih lokalnih zajednica u Bosni i Hercegovini koja pomaže onim općinama koje nisu u mogućnosti same otklanjati posljedice prirodnih i drugih nesreća i veoma smo zahvalni za pomoć i podršku, rekao je Kadrić, dok je načelnik Ajnadžić dodao da će se Općina Centar još više okrenuti komšijskoj općini Vogošća i pomagati u saniranju posljedica poplava i drugih prirodnih nesreća.

 

Općini Doboj Jug dodijeljeno je 15 hiljada konvertibilnih maraka kao pomoć za finansiarnje sanacije odbrambenog nasipa pored rijeke Usore u naseljenom mjestu Matuzići. U ime Općine Doboj Jug ugovor je, po ovlaštenju načelnika Mirnesa Tukića,  potpisao njegov pomoćnik Edin Hrvić koji je istakao da ovo nije prvi put da im Općina Centar pruža pomoć.

 

-Donirana sredstva u iznosu od 15.000 KM koje nam je obezbijedila Općina Centar, na čemu smo zahvalni, dobro će nam doći za sanaciju odbrambenog nasipa na rijeci Usori. Ova sanacija je za nas jako važna jer ćemo na taj način spriječiti plavljenje ravničarskog dijela naše općine, rekao je Hrvić.

 

Načelnik Ajnadžić je ovom prilikom potpisao i ugovor o dodjeli 10 hiljada konvertibilnih maraka Opštini Kalinovik kao pomoć za sanaciju elektromreže u povratničkim naseljima - selima Kolakovići i Vujinovići.

Današnjem potpisivanju ugovora prisustvovao je i Vahid Bećirević, pomoćnik načelnika za civilnu zaštitu i mjesne zajednice Općine Centar.

 

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti