Dogovorena rekonstrukcija Kranjčevićeve ulice

Na sastanku koji je organizovan u Općini Centar na kome su prisustvovali načelnik dr. Nedžad Ajnadžić i kantonalni ministar komunalne privrede i infrastrukture Srđan Mandić, te direktor Kantonalnog javnog komunalnog preduzeća „Vodovod i kanalizacija“ Enver Hadžiahmetović razgovarano je o velikim infrastrukturnim projektima koji mogu biti realizovani na području centralne gradske općine.

Između ostalog najviše je bilo govora o rekonstrukciji vodovodne i kanalizacione mreže i postavljanju novog asfalta duž cijele Kranjčevićeve ulice.

 

– Tokom mog mandata ovaj projekat je u vrhu prioriteta za realizaciju. Međutim, zbog nerazumijevanja stare uprave komunalnog preduzeća „Vodovod i kanalizacija“ nismo nikada mogli do kraja dovesti ovu priču. Uraditi novi asfalt duž ove saobraćajnice uz katastrofalno stanje podzemne komunalne mreže je besmisleno, zbog stalnih radova na otklanjanju kvarova na mreži. Mi smo u općinskom budžetu za ovu godinu također planirali finansijska sredstva za rekonstrukciju vodovodne i kanalizacione mreže u ulicama Dolina i Magribija sa postavljanjem novog asfalta,  za šta privodimo kraju tendersku proceduru  odabira izvođača radova gdje nam treba samo nadzor „Vodovoda i kanalizacije“ kao nadležnog komunalnog preduzeća. Također želimo da riješimo snabdijevanje pitkom vodom za 193 domaćinstva u naselju Alapi preko novog vodovodnog sistema sa izvorišta Uroševog vrela, objasnio je Ajnadžić.  

 

Rebalansom budžeta Kantona Sarajevo za ovu godinu obezbijeđena su finansijska sredstva za realizaciju projekta rekonstrukcije vodovodne i kanalizacione mreže u Kranjčevićevoj ulici.

 

–Na našu inicijativu obezbijedili smo sredstva za ovaj projekat, urađen je glavni projekat rekonstrukcije vodovodne i kanalizacione mreže u ovoj ulici i ostaje da provedemo tendersku proceduru javnih nabavki. Sa septembrom ove godine nadamo se da ćemo započeti realizaciju ovog kapitalnog projekta, koji će prema procjenama koštati do 1,5 miliona KM, kazao je ministar Mandić.

 

Na narednom sastanku između predstavnika Općine Centar, Ministarstva komunalne privrede i infrastrukture Kantona Sarajevo, te KJKP „Vodovod i kanalizacija“ biće napravljen dinamički plan realizacije projekta rekonstrukcije vodovodne i kanalizacione mreže sa postavljanjem novog asfalta u Kranjčevićevoj ulici. U ime Općine Centar sastanku su također prisustvovali savjetnik općinskog načelnika za investicije Mustafa Resić, te pomoćnik za investicije, komunalni razvoj i planiranje Općine Centar Samir Šehović.

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti