Zagrijavanje prostorija najveći problem u školama

Općina će pomoći uvođenje kotlovnica na ekološki prihvatljiva goriva

Načelnik Općine Centar Sarajevo dr. Nedžad Ajnadžić održao je sastanak sa 11 direktora osnovnih škola koje se nalaze na području ove lokalne zajednice, te direktorima Centra za sport i rekreaciju i Centra kulture i mladih.
Općina će pomoći uvođenje kotlovnica na ekološki prihvatljiva goriva

Na sastanku je razgovarano o problemima sa kojima se susreću škole, a kao najveći je istaknut problem zagrijavanja školskih prostorija gdje je većina direktora naglsila da su kotlovnice stare, nesigurne, te da se škole u većini slučajeva griju na ekološki neprihvatljiva goriva.

 

Od ostalih problema istaknute su potrebe za sanacijom školskih prostorija, dvorišta, sportskih sala, prevoza učenika...

 

Načelnik Ajnadžić je kazao da nadležnost nad osnovnim obrazovanjem nije na općinama, ali da se ova lokalna zajednica i pored toga trudi da finansijskim učešćem obezbijedi što kvalitetnije uslove za boravak učenika.

 

Prema riječima načelnika Ajnadžića, Općina Centar će pomoći u rješavanju delegiranih problema u mjeri u kojoj to bude moguće.

 

Na sastanku su direktorima osnovnih škola prezentirani i projekti Centra za sport i rekreaciju i Centra kulture i mladih gdje su direktori ovih ustanova Sabina Špago i Armin Omerović pozvali direktore da kroz još bližu saradnju uključe što veći broj djece u aktivnosti koji se realizuju u centrima.

 

Sastanku je prisustvovala i Jasmina Fazlić, pomoćnica načelnika za boračko-invalidsku zaštitu, socijalnu zaštitu i društvene djelatnosti.

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti