Uposlenici Općine Centar učestvuju u organizaciji obilježavanja godišnjice genocida u Srebrenici

Po nalogu načelnika Općine Centar dr. Nedžada Ajnadžića, uposlenici i volonteri ove lokalne zajednice će učestvovati u organizaciji obilježavanja 24. godišnjice genocida nad Bošnjacima u Srebrenici.
Uposlenici Općine Centar učestvuju u organizaciji obilježavanja godišnjice genocida u Srebrenici

Prilikom posjete  Memorijalnom centru Potočari, predstavnici Općine Centar su  proučili Fatihu i odali počast za nedužne žrtve, prisustvovali historijskom času o genocidu koji se desio u Srebrenici, te upoznati sa programom koji će biti upriličen.

 

O dešavanjima u julu 1995. godine govorio je Hamdija Fejzić, zamjenik načelnika Općine Srebrenica i predsjednik Organizacionog odbora za obilježavanje 24. godišnjice genocida nad Bošnjacima zaštićene zone UN-a Srebrenica.

 

Na godišnjicu, 11. jula 2019. godine uposlenici i volonteri središnje sarajevske Općine, njih 13, bit će angažovano u organizaciji obilježavanja godišnjice genocida u Srebrenici.

 

Također, u četvrtak 4. jula 2019. godine će biti organizovana posjeta Memorijalnom centru Srebrenica – Potočari  gdje će načelnik Ajnadžić, vijećnici Općinskog vijeća, boračka udruženja i uposlenici Općine Centar odati počast nedužnim žrtvama stradanja.

 

Genocid u Srebrenici počinile su vojne snage vojske Republike Srpske i paravojne jedinice iz Jugoslavije u periodu između 13. i 19. jula 1995. godine. Prema zvaničnim podacima, u genocidu je ubijeno 8.372 ljudi.

04.07.2024.
POZIV ZA KONFERENCIJU ZA MEDIJE
Najava prvog Sajma socijalnih usluga
04.07.2024.
UREĐENJE PJEŠAČKIH ZONA U CENTRU
Počela sanacija trotoara u Ulici Koševo
Više vijesti