Načelnik Ajnadžić i ministar Mandić potpisali sporazum

Uskoro novi asfalt, vodovodna i kanalizaciona mreža na Marijin dvoru

Ministarstvo komunalne privrede i infrastrukture Kantona Sarajevo i Općina Centar obezbijedili su finansijska sredstva za početak realizacije značajnog projekta rekonstrukcije vodovodne i kanalizacione mreže u ulicama Kranjčevićeva, Dolina i Magribija.

U tom smislu ministar komunalne privrede i infrastrukture Srđan Mandić i načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić zaključili su sporazum o sufinansiranju prve faze realizacije ovog projekta u ulicama Dolina i Magribija.

 

U skladu sa ovim sporazumom resorno ministarstvo će izdvojiti 573 hiljade maraka za ovu namjenu, a Općina Centar će obezbijediti finansijska sredstva potrebna za potpunu obnovu asfaltne podloge u ovim ulicama.

 

Na osnovu izrađene projektne dokumentacije izgradit će se moderna vodovodna i kanalizaciona mreža uz ugradnju materijala koji zadovoljava najviše ekološke standarde.

 

Općina Centar će biti implementator ovog projekta, izdati građevinsku dozvolu za izvođenje radova, provesti proceduru izbora najpovoljnijeg izvođača u skladu sa Zakonom o javnim nabavkama, a Ministarstvo i Općina će imati svoje nadzorne organe, s obzirom da su sufinansijeri ovog projekta.

 

Naglašavamo da će u skladu sa zaključkom Vlade Kantona Sarajevo, resorno ministarstvo obezbijediti finansijska sredstva za drugu fazu rekonstrukcije separatne kanalizacione i vodovodne mreže u Ulici Kranjčevićeva, a Općina će obezbijediti sredstva za asfaltiranje o čemu će se zaključiti sporazum između Općine i Zavoda za izgradnju KS kao implementatora izgradnje ove faze projekta.

 

Općina je već poduzela aktivnosti na izdavanju građevinske dozvole nakon čega će objaviti javni poziv za izbor izvođača radova.

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti