Održana Javna rasprava o prioritetnim oblastima javnog poziva za organizacije civilnog društva

Općina Centar Sarajevo pristupila je zajedno sa još 20 lokalnih zajednica iz cijele Bosne i Hercegovine projektu Regionalni program lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu ReLOaD.

Projekt finansira Evropska unija, a provodi UNDP (United Nations Development Programme) u BiH u saradnji sa lokalnim zajednicama.

 

S tim u vezi održana je javna rasprava o odabiru prioritetnih oblasti javnog poziva za predaju prijedloga projekata za finansiranje koji će biti objavljen u julu.

 

Raspravu su vodile predstavnice Općine Centar i UNDP-a za Bosnu i Hercegovinu Ismeta Mameledžija-Demir i Selma Osmanagić-Agović.

 

Na javnoj raspravi je osim diskusije o odabiru prioritetnih oblasti prezentirana dinamika javnog poziva za podršku projektima organizacija civilnog društva u okviru ReLOaD projekta.

 

Predložene prioritetne oblasti su u skladu sa razvojnim ciljevima Općine Centar Sarajevo koji su navedeni u dokumentu Strategija razvoja Općine Centar Sarajevo za period 2016.-2022. godina i to: obrazovanje, kultura, zaštita okoliša, socijalna politika i zdravstvo, mladi i sport.    

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti