Zatvoren javni poziv za podršku stambenom zbrinjavanju mladih

Na osnovu Odluke Općinskog vijeća Centar o raspodjeli dijela novčanih sredstava za podršku stambenom zbrinjavanju mladih kroz refundiranje troškova plaćenog poreza na promet nekretnina ili plaćenog poreza na dodanu vrijednost (PDV), načelnik Općine Centar Sarajevo je 11. aprila 2019. godine raspisao Javni poziv za podnošenje zahtjeva za ostvarivanje ovog prava iz sredstava općinskog budžeta za 2019. godinu.

Pomenutom odlukom je propisano da će Javni poziv biti otvoren tokom cijele godine, a u skladu sa raspoloživim budžetskim sredstvima, odnosno do utroška budžetskih sredstava planiranih za ovu namjenu.

 

Pošto je ukupan iznos odobrenih sredstava u okviru ovog javnog poziva dosegao iznos planiranih sredstava za refundiranje troškova plaćenog poreza na promet nekretnina ili plaćenog poreza na dodanu vrijednost (PDV), obavještajavu se podnositelji zahtjeva da je načelnik Općine Centar 3. juna 2019. godine donio odluku kojom se zatvara pomenuti javni poziv tako da se zahtjevi za koje ne budu obezbijeđena budžetska sredstva neće uzimati u razmatranje.

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti