Općina Centar nastavila podržavati organizaciju manifestacije „Odbrana Bosne i Hercegovine - Igman 2019“

U prostorijama Općine Centar u utorak 11. juna 2019. godine upriličeno je potpisivanje protokola kojim Općina Centar iz svog budžeta izdvaja 5.000 KM za sufinansiranje organizacije manifestacije „Odbrana Bosne i Hercegovine - Igman 2019“.

U ime Općine Centar protokol je potpisao načelnik dr. Nedžad Ajnadžić, koji je ovom prilikom kazao da Općina Centar već tradicionalno finansijski pomaže održavanje ove manifestacije i da ima namjeru nastaviti sa finansijskom podrškom obilježavanju značajnih datuma u odbrani Bosne i Hercegovine.

 

–Bićemo na raspolaganju Fondu memorijala za nove projekte, ali isto tako želim istaći da veliki broj stanovnika Centra želi prisustvovati manifestaciji na Igmanu zbog čega finansijski podržavamo i ovu manifestaciju, tačnije prevoz naših sugrađana na Igman, objasnio je načelnik Ajnadžić.

 

U ime Suada Zijadića, direktora Fonda Kantona Sarajevo za zaštitu i održavanje grobalja šehida i poginulih boraca, memorijalnih centara i spomen-obilježja žrtava genocida (Fond memorijala) protokol je potpisao njegov zamjenik Mirsad Delalić.

 

-Samo potpisivanje protokola predstavlja nastavak višegodišnje veoma uspješne saradnje Fonda memorijala sa Općinom Centar koja ima sluha za naše projekte. Koristim priliku da se zahvalim načelniku Ajnadžiću na podršci organizaciji ove značajne manifestacije. Za odobrena sredstva planiramo obezbijediti prevoz za stanovnike ove općine do mjesta održavanja manifestacije na Igmanu. Autobusi će imati polazne stanice iz Pionirske doline, Hrastova i sa Željezničke stanice u Sarajevu, izjavio je Delalić.

 

Cilj održavanja pomenute manifestacije je prisjećanje na ratna dešavanja koja su se odigrala na toj lokaciji i na značaj igmanskog bojišta za odbranu Sarajeva i Bosne i Hercegovine.

 

Potpisivanju protokola su prisustvovali vijećnik Hamdija Hasanović, savjetnici načelnika Mustafa Resić, Bećir Sirovina te Osmo Babić, kao i predstavnici Službe za boračko-invalidsku, socijalnu zaštitu i društvene djelatnosti Općine Centar Amra Sabrihafizović-Hajdarević, Elma Sultanić i Tarik Bahto.

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti