Veliki broj mališana uživalo u „Porodičnom i ekološkom danu Općine Centar“

U subotu 8. juna 2019. godine je u organizaciji Javne ustanove „Centar kulture i mladih Općine Centar Sarajevo“ i Kantonalnog komunalnog preduzeća „Park“ u Rekreativno zabavnom centru i zoološkom vrtu „Pionirskoj dolini" za sve mališane i njihove roditelje je održana manifestacija „Porodični i ekološki dan Općine Centar Sarajevo“.

Zahvaljujući pokrovitelju manifestacije Općini Centar ulaz za najavljeni događaj je bio besplatan za sve posjetioce. Mališanima se na početku manifestacije u ime općinskog načelnika dr. Nedžada Ajnadžića obratio njegov savjetnik Bećir Sirovina.

 

– Ima li išta ljepše od dječije igre, zabave i smijeha još kad se tu priključe roditelji onda je ta zabava za cijelu porodicu. U ime načelnika Općine Centar i Općinskog vijeća želim vam ugodno raspoloženje lijepu zabavu i dobro vrijeme. Općina Centar će i dalje nastojati podržavati ovakve projekte koji će prerasti u tradiciju, kazao je Sirovina.

 

Djeca su danas zaista imala puno razloga za dobru zabavu uz bogat kulturno-zabavni program u kojem su na centralnoj pozornici nastupili svima poznati Mirsad Abdagić Kike, Latif Moćević, mađioničari, mažoretkinje, hip-hop plesači, mališani iz Javne ustanove „Djeca Sarajeva“...

 

Na ulazu u Pionirsku dolinu sve posjetioce su dočekivale maskote njihovih najomiljenijih animiranih junaka: Miki, Mini, Frozen, Olaf.... sa kojima su se mališani vrlo rado fotografisali za uspomenu.

 

Pored navedenog također su organizovane  umjetničke i ekološke radionice, posvećene zaštiti prirode i životinja: slikanje i kaligrafija, astro kutak, aerobik, ples, Vuneno pozorištance, Dogs Trust radionice, COOR eko kutak, Aleja zaljubljenih, face painting, modeliranje balona, žongleri, performeri na štulama, cirkuske akrobacije i žive statue trupe iz Novog Sada „Master'N'Margarita“, sumo hrvači, sportska gimnastika, kids olimpijada... Na kraju manifestacije najuspješnijim učesnicima umjetničkih i sportskih radionica uručeni su prigodni pokloni.

 

Današnju manifestaciju su također podržali naši proslavljeni Amra i Edin Džeko, te Amel Tuka.

 

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti