Počeo dvodnevni međunarodni turnir košarke u kolicima

U dvorani "R Sport centar" na Jezeru u ulici Patriotske lige b.b. u subotu 8. juna 2019. godine započeo je Turnir za košarkaše u kolicima "Zajedno za košarku".

Čast da otvori ovu sportsku manifestaciju koja je okupila ekipe iz nekoliko zemalja regije i Evrope je imao Mirza Teletović, predsjednik Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine. Loptu za početak utakmice između reprezentacija Bosne i Hercegovine i Hrvatske je bacila naša najbolja košarkašica svih vremena i članica FIBA-ine Kuće slavnih Raza Mujanović.

 

U ime načelnika Općine Centar dr. Nedžada Ajnadžića prisutnima se kratko obratio savjetnik općinskog načelnika Bećir Sirovina. –Vi ste svjedoci koliko uz dobru volju daleko sežu ljudske mogućnosti posebno u sportu. Općina Centar je i do sada finansijski podržavala ovakve projekte što naravno namjeravamo raditi i ubuduće. Želim svim učesnicima turnira posebno našim gostima da se dobro osjećaju u nađem gradu i ostvare buduće dobre sportske rezultate, poručio je Sirovina.

 

Osim navedenih reprezentacije BiH i Hrvatske učešće u ovo dvodnevnom revijalnom košarkaškom turniru u kolicima su također uzele i reprezentacije iz Srbije i Austrije. Jedan od pokrovitelja ovog turnira je i Općina Centar, čiji je općinski načelnik dr. Nedžad Ajnadžić, uoči održavanja pomenutog turnira, direktoru Reprezentacije BiH u košarci u kolicima Alagi Pašiću, uručio zaključak kojim se odobrava iz općinskog budžeta isplata 5.000 KM za podršku održavanju međunarodnog košarkaškog turnira „Zajedno za košarku“.

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti