Načelnik Ajnadžić prisustvovao otvaranju festivala „Dani arhitekture 2019“

Ovogodišnji festival „Dani arhitekture Sarajevo 2019“, najveći arhitektonski festival u Bosni i Hercegovini, otvoren je sinoć ispred zgrade Historijskog muzeja.

U ime Općine Centar, koja je finansijski podržala organizaciju 12. po redu festivala „Dani arhitekture“, otvaranju je prisustvovao načelnik dr. Nedžad Ajnadžić zajedno sa saradnicima.

 

Naime, „Dani arhitekture“ predstavljaju jedan od najvećih događaja u oblasti arhitekture u Bosni i Hercegovini. Koncipirani su kao godišnji, višednevni festival koji uključuje različita predavanja internacionalnih i lokalnih arhitekata, izložbe, diskusije, projekcije filmova i slična dešavanja vezana za teme arhitekture, dizajna, urbanizma i prostornog planiranja.

 

Tema ovogodišnjeg festivala „Promišljanje paradigmi“ nastoji obuhvatiti mnoštvo idejnih pravaca u savremenoj arhitekturi i odgovoriti na pitanje da li je danas ovoj djelatnosti neophodna jedinstvena paradigma.

 

Festival će biti zatvoren u nedjelju, 9. juna u prostorijama Asocijacije arhitekata u Bosni i Hercegovini. Moderator ovogodišnjih Dana arhitekture je ugledni arhitekta iz Slovenije Dean Lah iz arhitektonskog studija Enota.

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti