Općina Centar i ove godine podržala turnir „Fis gol“ u malom nogometu

U organizaciji Futsal kluba Centar, te suorganizaciji JU Centar za sport i rekreaciju, a čiji je osnivač Općina Centar, u petak 7. juna 2019. godine započinje nogometni turnir pod nazivom „Fis gol“.

Povodom sutrašnjeg početka nogometnog turnira održana je konferencija za medije na kojoj su organizatori najavili ovaj malonogometni spektakl. U ime Općine Centar konferenciji je prisustvovala Amra Sabrihafizović-Hajdarević iz Službe za boračko-invalidsku, socijalnu zaštitu i društvene djelatnosti.

 

Ove godine na turniru će učestvovati 80 ekipa u tri kategorije i to dječaci, veterani i seniori. Odlukom organizatora, „Fis gol“ počinje sutra, 7. juna, a trajat će tri sedmice, u kojima će biti odigrano na desetine utakmica u pomenute tri kategorije.

 

Direktor turnira Dženan Muminović je izrazio želju da ovaj turnir opet dostigne nivo koji je imao nekada kada je važio za najveći turnir u bivšoj Jugoslaviji.

 

-Smogli smo snage da ponovo organizujemo turnir koji je bio najjači u regionu. To ne bismo uspjeli bez pomoći Općine Centar i načelnika dr. Nedžada Ajnadžića. Hvala i Centru za sport i rekreaciju, Ministarstvu kulture i sporta Kantona Sarajevo, Gradu Sarajevu i mnogim drugima. Svi znamo šta je ovaj turnir značio za Sarajevo, kazao je Muminović.

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti