Uređena još tri „botanička kutka“

Učenici osnovnih škola „Silvije Strahimir Kranjčević“, Katolički školski Centar, „Musa Ćazim Ćatić“, „Safvet beg Bašagić“ i štićenici Centra za slušnu i govornu rehabilitaciju u četvrtak 6. juna započeli su uređenje zelene površine koju im je dodijelila Općina Centar, a u okviru projekta „botanički kutak“. Načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić posjetio je učenike i naglasio da ovaj projekat ima višestruki značaj.

-Drago mi je što se sve veći broj osnovaca uključuje u ovaj projekat. Svaka od 11 osnovnih škola će dobiti dio zelene površine o kojoj će voditi brigu i koju će uređivati. Reakcije učenika nas ohrabruju jer je većina osnovaca sa kojima sam razgovarao iznijela samo pozitivne kritike. Kroz ovaj projekat dobijamo uređene zelene površine, ali i edukaciju učenika, naglasio je Ajnadžić.

 

Da podsjetimo, „botaničke kutke“ su do sada dobile škole „Nafija Sarajlić“, „Hasan Kaimija“ i „Isak Samokovlija“, a u narednom periodu očekuje se da i ostatak škola dobije zelene površine o kojima će brigu voditi učenici zajedno sa nastavnicima.

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti