Učenici osnovnih škola sutra dobijaju još tri botanička kutka

U četvrtak, 6. juna 2019. godine će učenici osnovnih škola sa područja općine Centar dobiti i urediti još tri botanička kutka, a pridružit će im se i općinski načelnik dr. Nedžad Ajnadžić.
Učenici osnovnih škola sutra dobijaju još tri botanička kutka

Tako će u 13 sati svoj botanički kutak u dvorištu škole ''Silvije Strahimir Kranjčević'' urediti učenici ove kao i osnovne škole Katoličkog školskog centra. Nakon toga će učenici osnovnih škola ''Musa Ćazim Ćatić'' i ''Safvet-beg Bašagić'' urediti svoj botanički kutak kod Austrijske kuća. Sutra će i učenici Centra za slušnu i govornu rehabilitaciju (ulica Asima Ferhatovića 2) dobiti svoj botanički kutak.

Pomenuti projekt se realizira u saradnji sa 11 osnovnih škola sa područja središnje gradske općine i Centrom za slušnu i govornu rehabilitaciju. KJKP „Park“ u ovom projektu ima obavezu dopremanja sadnica i edukaciju učenika o načinu sadnje i brige oko sadnica. Cilj projekta je edukacija i učešće djece u očuvanju okoliša počevši od najbližeg okruženja. Odlukom općinskog načelnika svakoj školi je dodijeljen dio zelene površine koja im je geografski najbliža kako bi je čistili i održavali i sadili nove vrste sadnica.

Do sada su svoje botaničke kutke dobili učenici osnovnih škola ''Nafija Sarajlić'', ''Hasan Kaimija'' i ''Isak Samokovlija''. 

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti