U Udruženju „Colibri“ upriličena kreativna radionica

U prostorijama Centra za podršku porodicama sa djecom i osobama sa poteškoćama u razvoju „Colibri“, koji je smješten u Ulici Valtera Perića 3. u petak 31. maja 2019. godine organizovana je kreativna radionica pod nazivom „Kupi čas- volontiraj za nas“.

Udruženje za podršku porodicama sa djecom i osobama sa poteškoćama u razvoju „Colibri“, koje su osnovali roditelji sa područja općine Centar čija djeca imaju poteškoće u razvoju pozvali su sugrađane, javne ličnosti, premijere, načelnike, zastupnike, vijećnike, novinare, sportaše sve ljude dobre volje i one koji mogu da učestvuju u akciji „Kupi čas- volontiraj za nas“.

 

Naime, drvo prijateljstva koje su izradili voditelji u Centru zajedno sa djecom danas je trebalo ispuniti sa jednim listom na kojem bi bilo ispisano ime djeteta i onoga ko je radio sa njim. Nakon toga list bi se kupovao sa ciljem da se obezbijede kontinuirane aktivnosti u radu sa djecom, logopeda, psihologa, muzičkih radionica, kreativnih, psiholoških za rad sa roditeljima ali i materijala, pomagala i sl.

 

Kako je istakla predsjednica Centra za podršku porodicama sa djecom i osobama sa poteškoćama u razvoju „Colibri“ Aida Hrnjić, danas je bio cilj graditi drvo prijateljstva.

 

- Svi koji su se odazvali današnjoj akciji su izradili po jedan list, na kojem su bila ispisana njihova imena, list su lijepili na drvo koje će biti trajno postavljeno u Centru. Ova akcija ima dvosmjeran karakter, osim prikupljanja sredstava za rad sa djecom, ovo je ujedno i prilika za podizanje svijesti o problemima sa kojima se susreću djeca sa poteškoćama i njihove porodice u našem društvu, kazala je Hrnjić.

 

U ime Općine Centar današnjem druženju su prisustvovali predstavnici iz Službe za boračko invalidsku, socijalnu zaštitu i društvene djelatnosti.

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti