Prijem u Općini Centar za porodice šehida povodom Ramazanskog bajrama

U povodu predstojećeg Ramazanskog bajrama, u Općini Centar je 31. maja 2019. godine upriličen tradicionalni prijem za članove 20 šehidskih porodica čiji su članovi poginuli kao pripadnici Armije RBiH.

Prijemu su prisustvovali načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić zajedno sa svojim savjetnicima, predsjednik Komisije Općinskog vijeća za odnose sa vjerskim zajednicama Bekir Šuško, te predsjednica Udruženja porodica šehida i poginulih boraca Centar Ramiza Šejto.

 

Uz želje za dobro zdravlje i čestitke za predstojeći Bajram načelnik Ajnadžić je naglasio da ovo tradicionalno druženje predstavlja samo mali znak pažnje za članove porodica šehida koji su dali svoje živote za našu slobodu.

 

-Svake godine, već tradicionalno, u Općini Centar organizujemo okupljanja povodom obilježavanja vjerskih praznika svih naroda, a danas smo ovdje kako bismo obilježili predstojeći Ramazanski bajram. Ne smijemo zaboraviti one koji su u proteklom ratu izgubili svoje najbliže i ovom prilikom želim iskazati svoje duboko poštovanje prema njima. Praznici su prilika da se okupimo i jedni drugima poželimo uspjeh, sreću, dobro zdravlje, a onima koji su dali život za odbranu države Bosne i Hercegovine neka je rahmet duši i lahka zemlja bosanska, istakao je Ajnadžić i poručio porodicama da im Općina Centar uvijek stoji na raspolaganju.

 

U ime prisutnih obratila se Ramiza Šejto iz Udruženja porodica šehida i poginulih boraca Centar.

 

-Do sada smo imali podršku Općine Centar u svim projektima koje realizuje naše Udruženje. Tokom vjerskih praznika predstavnici Općine pokazuju da naše porodice nisu zaboravljene. Osim za bajrame ovakva druženja organizujemo za sve vjerske praznike tako da nijedna konfesija nije zaboravljena, objasnila je Šejto.

 

Među prisutnima na prijemu bila je i Lemeš Remzija koja je izrazila zahvalnost Općini Centar i načelniku Ajnadžiću što ne zaboravlja porodice onih koji su dali živote za odbranu Bosne i Hercegovine.

 

-Želim se zahvaliti na ovom znaku pažnje koji porodicama poginulih boraca u ove praznične dane znači mnogo. Izgubila sam muža i sina i drago mi je da nismo zaboravljeni, da postoji neko ko misli na nas. Ovu donaciju ću iskoristiti za pripremanje Bajramske sofre, kazala je Lemeš.

 

Na kraju druženja su članovima šehidskih porodica uručene simbolične jednokratne donacije Općine na osnovu spiska koje za sve vjerske praznike dostavlja Udruženje porodica šehida i poginulih boraca Centar.

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti