Načelnik Ajnadžić prisustvovao završnoj svečanosti u vrtiću „Šareni voz“

U vrtiću „Šareni voz“ u četvrtak, 30. maja 2019. godine održana je završna svečanost pod nazivom „Sretno đaci prvaci“, na kojoj su mališani iz ove predškolske ustanove predstavili samo mali dio onoga što su kroz jednogodišnje predškolsko obrazovanje naučili.

S obzirom da je u proteklom periodu Općina Centar izdvojila značajna sredstva za obnovu vrtića, na završnu svečanost pozvani su predstavnici Općine na čelu sa načelnikom dr. Nedžadom Ajnadžićem. Svečanosti su prisustvovali i vijećnik Hamdija Hasanović, te savjetnici načelnika Osmo Babić i Bećir Sirovina.

 

Djeca su recitovala stihove o prijateljstvu i našoj lijepoj BiH, pjevali pjesme o drugarstvu i lijepo provedenom vremenu u vrtiću, plesali, te nasmijali prisutne kroz skečeve.

 

Glavna odgajateljica vrtića „Šareni voz“ Adamira Milak izrazila je zahvalnost Općini Centar i načelniku Ajnadžiću na nesebičnoj podršci za poboljšanje prostornih i materijalnih uslova za boravak djece i uposlenih u ovoj predškolskoj ustanovi, a mališani su u znak zahvalnosti načelniku uručili crtež njihovog obnovljenog vrtića.

 

Općina Centar na svaki mogući način nastoji doprinijeti poboljšanju nastavnog procesa i uslova rada i boravka u školama i vrtićima iako nema direktnu nadležnost nad obrazovanjem. Iz budžeta ove lokalne zajednice izdvojeno je 13.500 maraka za izgradnju novog stepeništa i pristupnih staza do objekta, 25.000 maraka za popravku krovne konstrukcije, te 70.000 KM za projekat energetske efikasnosti za utopljavanje ovog vrtića.

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti