Sutra počinje dvodnevna konferencija „Obrazovanje kroz aktivizam mladih u procesu izgradnje mira“

U okviru projekta „Obrazovanje kroz aktivizam mladih u procesu izgradnje mira“ u utorak, 28. maja 2019. godine u 11 sati počinje dvodnevna konferencija u Domu mladih na Skenderiji.

Projekat „Obrazovanje kroz aktivizam mladih kao put u procesu izgradnje mira“ ima za cilj uspostavljanje mreže mladih iz cijele BiH, edukovanje mladih da postanu aktivni u procesu donošenja odluka na lokalnom nivou, te na taj način da omogući i podstakne mlade na zagovaranje, lobiranje, aktivizam i volonterizam kako bi mogli adresirati probleme koji ih se tiču.

 

Uvodno obraćanje će na početku konferencije održati načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić i voditeljica projekta UNDP BiH Alma Mirvić.

 

Podsjećamo, načelnik Ajnadžić je krajem januara ove godine potpisao ugovor zajedno sa predstavnikom Razvojnog programa Ujedinjenih nacija (UNDP) u BiH na osnovu kojeg Općina Centar pristupa realizaciji projekta „Obrazovanje kroz aktivizam mladih u procesu izgradnje mira“ u okviru „Dijaloga za budućnost“ koji je zajednička inicijativa Predsjedništva Bosne i Hercegovine i Ujedinjenih nacija, a kojeg implementiraju agencije Ujedinjenih nacija: UNICEF, UNESCO i UNDP u partnerstvu sa Predsjedništvom BiH.

 

Na konferenciji se očekuje učešće mladih iz preko 50 općina iz Bosne i Hercegovine.

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti