Ambasadorica Slovenije posjetila Općinu Centar

Ambasadorica Republike Slovenije u BiH Zorica Bukinac posjetila je u petak, 24. maja 2019. godine, Općinu Centar Sarajevo gdje je ugostio načelnik dr. Nedžad Ajnadžić zajedno sa saradnicima.

Načelnik Ajnadžić je poželio dobrodošlicu ambasadorici koja je prvi put u posjeti Općini Centar i pohvalio dosadašnju izuzetno dobru saradnju sa Slovenijom, te izrazio nadu da će ona biti nastavljena i u budućnosti.

 

- Općina Centar već ima saradnju sa gradovima u Sloveniji. Sarađujemo sa Mariborom, Slovenskom Bistricom i sa Općinom Ptuj sa kojom je naš Centar kulture i mladih potpisao memorandum o kulturnoj saradnji. Ono što je također važno jeste i veza sa Slovenskom Bistricom jer njihova praksa i iskustvo po pitanju saradnje sa Evropskom unijom je za nas jako zanimljivo. Napravili su kvalitetne projekte i puno je toga što možemo naučiti od prijatelja iz Slovenije. Mi očekujemo veliku podršku od Republike Slovenije na svim pitanjima, kako na lokalnom tako i na državnom nivou, istakao je Ajnadžić.

 

Ambasadorica Bukinac je naglasila da joj je izuzetno drago što je Općina Centar ostvarila saradnju sa Republikom Slovenijom, te kazala da stoje na raspolaganju za razmjenu iskustava na svim područjima.

 

Sastanku su prisustvovali i savjetnici načelnika Mustafa Resić i Osmo Babić, te Jasmina Fazlić, pomoćnica načelnika za boračko-invalidsku, zdravstvenu zaštitu i društvene djelatnosti Općine Centar.

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti