POTPISAN PROTOKOL O DODJELI GRANTA OD 10.000 KM

Nastavak podrške aktivnostima Foruma parlamentaraca BiH 1990.

Općina Centar Sarajevo nastavlja dugogodišnju tradiciju pružanja finansijske podrške radu udruženja „Forum parlamentaraca BiH 1990“.

Tim povodom je općinski načelnik dr. Nedžad Ajnadžić u petak, 24. maja 2019. godine ugostio u Općini Miru Lazovića, predsjednika pomenutog udruženja sa kojim je potpisao protokol na osnovu kojeg se i ove godine dodjeljuje iz općinskog budžeta grant u iznosu 10 hiljada konvertibilnih maraka ''Forumu parlamentaraca BiH 1990''.

 

Donirana sredstva će kao i ranijih godina biti iskorištena za programske aktivnosti Foruma, prije svega za obilježavanje državnih praznika i značajnih datuma vezanih za historiju Bosne i Hercegovine.

 

Načelnik Ajnadžić je kazao da donirana sredstva Općine predstavljaju podršku radu udruženju ''Forum parlamentaraca BiH 1990'', te da izuzetno cijeni doprinos koji su dali stvaranju nezavisne države Bosne i Hercegovine.

 

-Udruženje ''Forum parlamentaraca BiH 1990'' radi veoma dobre stvari i želimo da  realizira sve planirane aktivnosti, a Općina Centar kao odgovorna lokalna zajednica će vam i dalje stajati na raspolaganju. Parlamentarci koji su stvarali našu državu zaslužuju dužno poštovanje i te vrijednosti trebamo prenositi mladim generacijama koje dolaze i koje će u kontinuitetu dalje izgrađivati Bosnu i Hercegovinu na evropskom putu, istakao je Ajnadžić.

 

Lazović se zahvalio Općini Centar i načelniku Ajnadžiću na kontinuiranoj finansijskoj pomoći i podršci u radu Udruženja.

 

-Veoma smo zahvalni Općini Centar i načelniku Ajnadžiću zbog kontinuirane podrške našem udruženju, bez koje ne bismo funkcionisali i zahvaljujući kojoj možemo održavati aktivnosti Foruma, kazao je Lazović koji je aktuelni vijećnik Općinskog vijeća Centar, a obavljao je dužnost predsjednika Skupštine RBiH u vrijeme agresije na Bosnu i Hercegovinu.

 

Osnivačka skupština „Foruma parlamentaraca BiH 1990“ održana je u Sarajevu 24. aprila 1999. godine, a okuplja nekadašnje zastupnike u Parlamentarnoj skupštini Republike Bosne i Hercegovine iz prvog saziva 1990-1996. godine i koji su, između ostalog, 25. januara 1992. godine donijeli Odluku o raspisivanju referenduma za nezavisnost Bosne i Hercegovine. Na osnovu rezultata referenduma BiH je dobila svoju nezavisnost i međunarodno priznanje.

 

Današnjem potpisivanju protokola prisustvovao je sekretar Foruma Mevludin Sejmenović, a u ime Općine Jasmina Fazlić, pomoćnica načelnika za boračko-invalidsku, socijalnu zaštitu i društvene djelatnosti i Mustafa Resić, savjetnik načelnika.

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti