Nastavak podrške manje razvijenim općinama i održivom povratku

U četvrtak 23. maja 2019. godine u Općini Centar upriličeno je potpisivanje ugovora sa predstavnicima tri općine prema kojem se iz budžeta Općine Centar izdvajaju finansijska sredstva u iznosu od 45.000 KM kao pomoć manje razvijenim općinama u BiH i pomoć u održivom povratku.

Navedena sredstva su izdvojena sa ekonomskog koda „Pomoć drugim općinama za zaštitu i spašavanje od prirodnih i drugih nesreća“.

 

U ime Općine Centar ugovore je potpisao načelnik dr. Nedžad Ajnadžić koji je ovom prilikom istakao značaj podrške drugim općinama.

 

–Kako ste upoznati tokom velikih poplava koje su zadesile našu zemlju 2014. godine Općina Centar je u dva navrata iz svog budžeta izdvojila milion konvertibilnih maraka za pomoć općinama iz cijele Bosne i Hercegovine koje su najviše stradale u ovoj velikoj vremenskoj nepogodi. Sa praksom pomaganja drugim manje razvijenim općinama ćemo nastaviti i dalje koliko nam naše materijalne mogućnosti budu dozvoljavale, kazao je Ajnadžić.

 

Za nabavku terenskog vozila za potrebe Službe za civilnu zaštitu i Općinskog štaba civilne zašite Općine Doboj Istok odobreno je 15.000 KM. U ime ove Općine ugovor je potpisao načelnik Kemal Bratić.

 

U ime Općine Istočni Stari Grad ugovor je potpisao općinski načelnik Bojo Gašanović. Ovoj općini je odobreno 20.000 KM koje će biti iskorištene za izgradnju protivpožarnog puta prema brdu Glog, dok je za potrebe Općine Novo Goražde odobreno 10.000 KM za sufinansiranje sanacije lokalnog vodovoda „Dragohna“ u Mjesnoj zajednici „Kopači“. Ugovor je u ime ove Općine potpisala načelnica Mila Petković.

 

Prema odredbama potpisanih ugovora predstavnici tri općine potpisnice se obavezuju da najkasnije do kraja ove godine Općini Centar dostave izvještaj, uz prateću dokumentaciju, o namjenskom utrošku sredstava.

 

Današnjem potpisivanju ugovora su također bili prisutni savjetnici općinskog načelnika Mustafa Resić, Osmo Babić i Bećir Sirovina, kao i pomoćnik načelnika za civilnu zaštitu i mjesne zajednice Vahid Bećirević.

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti