Do kraja sedmice planirano okončanje radova u Ulici Hamdije Kreševljakovića

I pored nepovoljnih vremenskih uslova radnici građevinske firme „Grakop“ iz Kiseljaka uspjeli su u planiranom roku privesti kraju radove na sanaciji saobraćajnice u Ulici Hamdije Kreševljakovića (Mjesna zajednica „Skenderija-Podtekija“).

–Do sada smo na dijelu od Drvenije do Ulice Čobanija, dužine oko 150 metara, završili uklanjanje starog asfalta i postavili novi prvi izravnavajući sloj asfalta, što predstavlja pripremu za završni sloj. Također smo nivelisali i zamijenili poklopce na šahtovima i šiberima. Sada čekamo odobrenje Ministarstva saobraćaja Kantona Sarajevo za potpunu obustavu saobraćaja na ovom dijelu Ulice Hamdije Kreševljakovića kako bi mogli postaviti završni sloj SMA asfalta. Za završetak ovih radova potrebno nam je dva dana tako da okončanje sanacije Ulice Hamdije Kreševljakovića očekujemo do kraja ove sedmice, objasnio je Mujo Topalović, šef gradilišta firme „Grakop“.

 

Na drugom dijelu, do mosta Skenderija, također je završena nivelacija i izmjena ulegnutih poklopaca šahtova i šibera za vodu, te je postavljen novi asfalt na mjestima gdje su se pojavila oštećenja. Vrijednost ovog projekta je 105.000 KM, a sredstva su obezbijedile Općina Centar i Direkcija za ceste Kantona Sarajevo.

 

Nakon završetka radova u Ulici Hamdije Kreševljakovića radnici ove firme prelaze u Ulicu Skenderija gdje je potrebno uraditi nivelaciju šahtova i šibera, te postavljanje završnog sloja asfalta za šta će biti potrebno pet dana. Sredstva u iznosu od 145.000 KM za realizaciju projekta u Ulici Skenderija također su obezbijedile Općina Centar i Direkcija za ceste Kantona Sarajevo.

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti