VELIKA ZABAVA ZA MALIŠANE

Održan prvi festival osnovnih škola sa područja Centra

U okviru obilježavanja Dana Općine Centar, u prepunom Domu mladih na Skenderiji je u ponedjeljak, 6. maja 2019. godine održan prvi festival osnovnih škola sa područja ove lokalne zajednice. Organizatori ovog festivala su Općina Centar i Centar kulture i mladih.

Naime, prvi festival osnovnih škola Općine Centar Sarajevo okupio je na jednom mjestu učenike jedanaest osnovnih škola.

 

U ime načelnika dr. Nedžada Ajnadžića prisutne su pozdravili pomoćnica načelnika za boračko-invalidsku, zdravstvenu zaštitu i društvene djelatnosti Općine Centar Jasmina Fazlić i savjetnik načelnika Mustafa Resić.

 

U svom obraćanju prisutnima Resić je ukazao na značaj obilježavanja 2. maja – Dana Općine Centar.

 

-Taj datum ostaće trajno upisan u povijesti Sarajeva kao jedan od najsudbonosnijih trenutaka kada su u dramatičnoj borbi slabo naoružani branitelji Sarajeva bez artiljerijskog oružja zaustavili tenkovsku kolonu agresora i odbranili Predsjedništvo Republike Bosne i Hercegovine, istakao je Resić.

 

U Domu mladih posjetioci su imali priliku pogledati radionice i rukotvorine osnovaca (izložbe iz tehničke kulture, likovnih i kolažnih radova, ručnih radova, školskih printanih izdanja, prezentacija eko projekata, inkluzivne radionice, Art radionice...)

 

U okviru kulturno-zabavnog programa na festivalu su se predstavili učenici iz svih osnovnih škola sa područja Centra i to kroz muzičko-scenski nastup, horsko pjevanje, ples, recital, folklor i pjevanje. Voditelj programa bio je popularni bosanskohercegovački muzičar za djecu Mirsad Abdagić Kike koji je zabavljao mališane tokom trajanja manifestacije.

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti