FINALE TAKMIČENJA U FIS-u

Odbojkaši OŠ „Alija Nametak“ pobjednici općinskog takmičenja

Danas su u sali sarajevskog FIS-a odigrane finalne odbojkaške utakmice za dječake, čime je okončano općinsko takmičenje u odbojci koje za dječake iz 11 osnovnih škola sa područja općine Centar realizuje Služba za boračko-invalidsku, socijalnu zaštitu i društvene djelatnosti Općine Centar u saradnji sa Javnom ustanovom „Centar za sport i rekreaciju“.

Tradicionalno odbojkaško takmičenje učenika osnovnih škola počelo je 17. aprila 2019. godine, a ukupno je odigrano 15 utakmica. Ekipe su bile raspoređene u tri takmičarske grupe.

 

U finalu takmičenja za koji su izborile plasman ekipe osnovnih škola „Isak Samokovlija“, „Alija Nametak“ i „Hasan Kaimija“, postignuti su sljedeći rezultati: OŠ „Isak Samokovlija“ – OŠ „Hasan Kaimija“ 1:2; OŠ „Alija Nametak“ – OŠ „Isak Samokovlija“ 2:0 i OŠ „Hasan Kaimija“ – OŠ „Alija Nametak“ 0:2.

 

Na kraju ovog takmičenja pomoćnica načelnika za boračko-invalidsku, socijalnu zaštitu i društvene djelatnosti Općine Centar Jasmina Fazlić i direktorica JU „Centar za sport i rekreaciju“ Sabina Špago su najboljim ekipama uručile medalje. Treće mjesto je osvojila ekipa iz Osnovne škole „Isak Samokovlija“, drugo mjesto je pripalo ekipi iz škole „Hasan Kaimija“ dok su prvoplasirani dječaci iz odbojkaškog tima Osnovne škole „Alija Nametak“.

 

Za sutra je planirano odigravanje finalnih odobojkaških utakmica za djevojčice gdje će se učenice iz osnovnih škola „Hasan Kikić“, „Alija Nametak“ i „Isak Samokovlija“ takmičiti za najbolji plasman na turniru.  

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti