POVODOM DANA OPĆINE CENTAR

Novčane donacije Općine Centar za 80 boračkih porodica

Već tradicionalno, u okviru obilježavanja Dana Općine Centar 80 boračkih porodica dobilo je simbolične jednokratne novčane donacije od po 100 KM.

U ime načelnika dr. Nedžada Ajnadžića ove donacije je u velikoj sali Općine 6. maja 2019. godine članovima boračkih porodica uručio njegov savjetnik Osmo Babić.

 

Uputivši riječi dobrodošlice Babić je dodao:

 

-Općina Centar već tradicionalno povodom 2. maja - Dana Općine kada je odbranjen naš grad, želi i na ovaj način pokazati da nije zaboravila one najzaslužnije za slobodnu i nezavisnu domovinu Bosnu i Hercegovinu, a posebno odajemo počast šehidima i poginulim borcima kojima želim laku zemlju bosansku. I ove godine, simbolične novčane donacije dodjeljuju se boračkim porodicama na prijedlog boračkih organizacija Općine Centar, a sa takvom praksom ćemo nastaviti i ubuduće, naglasio je Babić.

 

Jedna od članova porodica koja je danas dobila novčanu donaciju je i Mevlida Alagić, supruga borca Fuada čija su dva brata su poginula u odbrani BiH od agresije.

 

-Drago mi je što Općina Centar nije zaboravila borce. Ova jednokratna pomoć mi mnogo znači jer su boračke porodice u teškoj situaciji, pa im svaki dinar dobro dođe. Zato hvala Općini Centar što misli na nas, kazala je Alagić.

 

I Muhamed Svraka, jedan od dobitnika simbolične novčane donacije, je uputio riječi zahvalnosti Općini Centar i posebno načelniku dr. Nedžadu Ajnadžiću što ne zaboravlja borce i njihove porodice u ovim teškim vremenima.

 

-Načelnik Ajnadžić je uvijek spreman pomoći borcima, svakog od njih primi i nastoji pomoći u svakom pogledu. Borci su danas u nekoj vrsti blokade, često ne znaju kome da se obrate za rješavanje njihovih problema, zato naglašavam da se u svaka doba mogu obratiti boračkim udruženjima Općine Centar, rekao je Svraka.

 

U ime Općine Centar današnjem druženju sa boračkim porodicama prisustvovao je i dopredsjedavajući Općinskog vijeća Mustafa Mulić.

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti