U Centru kulture i mladih održana panel diskusija posvećena mladima

U okviru obilježavanja Dana Općine Centar i Dana mladih u sali Centra kulture i mladih Općine Centar Sarajevo održana je panel diskusija pod nazivom „Dijalog sa mladim“.

Učesnike skupa je Jasmina Fazlić, pomoćnica načelnika za boračko-invalidsku, socijalnu zaštitu i društvene djelatnosti Općine Centar upoznala sa strategijom Općine koja se bavi pitanjima mladih, kao i projektima koji su namijenjeni za ovu populaciju.

 

–Prisutne smo upoznali sa Strategijom prema mladima i projektima koji su finansijski podržani iz budžeta Općine Centar poput stipendiranja učenika i studenata, podrške aktivizmu i mobilnosti mladih, te sufinansiranja projekata iz oblasti kulture koje realizujemo u Centru kulture i mladih u Jelićevoj ulici. Također su dobili potrebne informacije za pokretanje samostalnih start-up biznisa, olakšicama za kupovinu stanova za mlade iz Centra, o volontiranju u Općini Centar, te smo govorili o projektu „Zlatne značke“ i nagrada mladima za dostignuća iz oblasti obrazovanja, kulture i sporta, objasnila je Fazlić.

 

Prisutni su izrazili zadovoljstvo sadržajima i projektima koje realizuje i pruža Općina Centar ovoj populaciji. Panel diskusiji su osim predstavnika službi Općine Centar također prisustvovali dopredsjedavajući Općinskog vijeća Centar Mustafa Mulić, predsjednik Vijeća mladih Općine Centar Sarajevo Željko Vukša-Fejzić, kao i volonteri Crvenog križa općine Centar, učenici Srednje zubotehničke škole, te nekoliko asocijacija mladih.

 

Panel diskusiju „Dijalog sa mladima“ su organizovali Služba za boračko-invalidsku, socijalnu zaštitu i društvene djelatnosti sa Komisijom Općinskog vijeća Centar za pitanja mladih, te Vijećem mladih Općine Centar Sarajevo i Centrom kulture i mladih Općine Centar Sarajevo.

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti