Općini Centar potvrđen ISO standard

Općina Centar je, kao prvi organ u oblasti državne uprave u BiH, 16. aprila 2003. godine, dobila certifikat ISO 9001 međunarodnog standarda kvaliteta za usluge koje općinske službe pružaju građanima u oblasti lokalne uprave.

Također, kao prvi organ državne uprave u Bosni i Hercegovini i zemljama okruženja 12. juna 2007. godine, Općina Centar je dobila certifikat međunarodnog standarda okolinskog upravljanja.

 

Stručni tim ovlaštene certifikacijske kuće SIQ (Slovenski institut za kvalitet i mjeriteljstvo), 23. aprila 2019. godine, izvršio je u Općini Centar prelaznu obnoviteljsku provjeru funkcionisanja i unapređivanja standarda upravljanja kvalitetom ISO 9001:2015 (QMS-Quality Management System) i prelaznu redovnu provjeru standarda upravljanja okolišem ISO 14001:2015 (sistem okolinskog upravljanja EMS – Environmental Management System) i potvrdio spremnost ove lokalne zajednice za prelazak na nove norme ISO standarda.

 

Ovom prilikom je provjereno 10 službi Općine Centar: Služba za boračko invalidsku, socijalnu zaštitu i društvene djelatnosti, Inspektorat, Služba za registar, upravljanje imovinom i katastar nekretnina, Služba za civilnu zaštitu i mjesne zajednice, Služba za opću upravu, Služba za investicije, komunalni razvoj i planiranje, Služba za javne nabavke, zajedničke poslove i informatiku, Služba za finansije, privredu i lokalno- ekonomski razvoj, Služba za urbanizam i zaštitu okoliša i Kabinet općinskog načelnika.

 

Na završnom sastanku, vođa tima SIQ Zehra Orahovac je prezentirala rezultate provjere provedene u općinskim službama i potvrdila da je Općina Centar ispunila sve zahtjeve koji su postavljeni pred ovu lokalnu zajednicu. Sve je završeno uspješno i nije pronađena nijedna neusklađenost.

 

Na ovaj način Općina Centar je još jednom potvrdila da svi uposlenici predvođeni načelnikom dr. Nedžadom Ajnadžićem ulažu maksimalne napore u stalnom unapređenju u pružanju usluga svojim korisnicima.


05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti