Ajnadžić posjetio ambasadora NR Kine u BiH

Načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić posjetio je novoimenovanog ambasadora Narodne Republike Kine u Bosni i Hercegovini NJ.E. Ji Pinga.
Ajnadžić posjetio ambasadora NR Kine u BiH

Načelnik Ajnadžić je sa ambasadorom razgovarao o nekoliko projekata koji mogu biti realizovani u međusobnoj saradnji jedinice lokalne samouprave i ambasade. Radi se o projektima uređenja jednog dijela parka na Betaniji koji bi bio nazvan parkom prijateljstva BiH i NR Kine, te je također moguće ostvariti saradnju u organizaciji manifestacije na kojoj bi našim sugrađanima predstavili kinesku kulturu i kuhinju. Također je bilo govora o uspostavljanju prijateljskih veza Općine Centar Sarajevo sa jednom od općina ili gradova iz Kine.

 

Ambasada NR Kine je nebrojeno puta do sada učestvovala u velikim projektima od značaja za stanovništvo cijele Bosne i Hercegovine. Na području općine Centar tokom posljednjih godina su finansijski podržali obnovu Kinoteke BiH, jednu od sedam institucija kulture od značaja za ovu državu, zatim su podržali projekat besplatnih zdravstvenih pregleda za starije osobe koji su obavljani u Univerzitetsko kliničkom centru u Sarajevu, svake godine učestvuju u Diplomatskom zimskom bazaru gdje se prikupljena sredstva doniraju u humanitarne svrhe. Pružali su podršku u radu Domu za djecu bez roditeljskog staranja Bjelave, te su pružili pomoć Centralnoj kuhinji Crvenog križa Kantona Sarajevo smještenoj u Ulici Braće Begić 11 na području općine Centar.

 

Njegova ekselencija Ji Ping je predajom kopije akreditivnih pisama predstavniku Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine sredinom januara zvanično stupio na dužnost ambasadora u našoj zemlji. Prvi susret načelnika Ajnadžića i ambasadora Pinga se desio na sastanku sa delegacijom Kineske narodne asocijacije za prijateljstvo sa stranim zemljama koji je održan u prostorijama hotela Evropa u aprilu ove godine.

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti