Održan prijem povodom Uskrsa

Povodom velikog katoličkog blagdana Uskrsa, kojeg su katolici širom svijeta obilježili u nedjelju, u ponedjeljak 22. aprila 2019. godine u prostorijama Svećeničkog doma Vrhbosanske nadbiskupije u Sarajevu, upriličen je prijem na kome je prisustvovao veliki broj zvanica iz kulture, te vjerskog, javnog, političkog i diplomatskog života.
Održan prijem povodom Uskrsa

U ime Općine Centar i općinskog načelnika dr. Nedžada Ajnadžića prijemu je prisustvovao njegov savjetnik Mustafa Resić.

 

Nadbiskup vrhbosanski kardinal Vinko Puljić istakao je na uskršnjem prijemu da bez istine i pravde nema povjerenja i da se pravo na osobno dostojanstvo, slobode i ljudska i građanska prava se ne daju, nego se u društvo ugrađuju.

 

Prema njegovim riječima, u našoj zemlji toliki se izjašnjavaju vjernicima, "a ta vjera se niječe na svakom koraku, kršeći osnovne Božije zapovijedi, te se uvuklo toliko nemorala, kriminala, korupcije...“

 

-Svi želimo da dođe do procesa pomirenja, praštanja i vraćanja povjerenja. Ali bez istine i pravde nema povjerenja. Sve dok se svaki događaj ne nazove pravim imenom: da je zločin - zločin, bez obzira ko ga napravio, teško je vratiti povjerenje. Svi koji opravdavaju zločin ili ga niječu postaju sudionici zločina. Treba ovu zemlju voljeti, a ono što se voli za to se žrtvuje. U tom duhu želim da ovakva druženja stvaraju klimu da slavlje pređe u život, kazao je kardinal Vinko Puljić.

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti