Nastavak saradnje Općine Centar i Goethe-Instituta BiH

Načelnik dr. Nedžad Ajnadžić zajedno sa saradnicima u prostorijama Općine Centar ugostio je u srijedu, 3. aprila 2019. godine, Martina Schumachera, direktora Goethe-Instituta BiH.

Na početku sastanka načelnik Ajnadžić se zahvalio direktoru na svemu onome što Goethe-Institut radi u BiH, te naglasio da Općina Centar želi nastaviti i dodatno unaprijediti saradnju sa ovom institucijom.

 

Na sastanku je razgovarano i o smještaju Goethe-Instituta, gdje je Schumacher naglasio da je namjera ove ustanove jedinstven prostor veličine od 1000 do 1500 metara kvadratnih. Prema riječima Scumachera, želja je da se Goethe-Institut smjesti na području središnje sarajevske općine i da to bude mjesto koje će privlačiti ljude.

 

Načelnik Ajnadžić je naglasio da će Općina Centar u skladu sa svojim mogućnostima pomoći Goethe-Institutu da obezbijedi odgovarajuće prostorije, a kao jedan od mogućih lokaliteta je objekat u kojem je nekada bio smješten Centar za kulturu i mlade na Gorici.

 

Na sastanku je također dogovarana zajednička saradnja na polju razmjene stručnjaka i iskustava u različitim komunalnim područjima.

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti