Javna tribina o izmjenama i dopunama Regulacionog plana „Zetra“

Općinsko vijeće Centar Sarajevo je na 30. redovnoj sjednici, održanoj 29. novembra 2018. godine, usvojilo Odluku o pristupanju izradi izmjena i dopuna Regulacionog plana ''Zetra'', lokalitet stambenog objekta na k.č. 1016/1 K.O. Sarajevo VI („Službene novine KS“ broj 51/18), s ciljem stvaranja planskog preduvjeta za zadržavanje individualnog stambenog objekta izgrađenog na pomenutom zemljištu.
Javna tribina o izmjenama i dopunama Regulacionog plana „Zetra“

Programom i planom aktivnosti za pripremu i izradu izmjena i dopuna Regulacionog plana „Zetra“ kao i Odlukom o pristupanju izradi ovog dokumenta, utvrđena je obaveza održavanja javne tribine sa ciljem upoznavanja javnosti i svih zainteresiranih subjekata sa prijedlogom ovog plana.

 

Stoga je Služba za investicije, komunalni razvoj i planiranje Općine Centar organizovala održavanje prve javne tribine o izmjenama i dopunama Regulacionog plana „Zetra“ za ponedjeljak, 1. april 2019. godine u prostorijama Osnovne škole „Nafija Sarajlić“ (Patriotske lige 57) sa početkom u 16.30 sati.

 

Učešće u radu tribine mogu uzeti svi građani iz ove mjesne zajednice, privredni subjekti, nevladin sektor te svi drugi zainteresovani.

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti