Općinski štab civilne zaštite održao redovnu sjednicu

Općinski štab civilne zaštite Centar održao je 27. marta 2019. godine 2. redovnu sjednicu.
Općinski štab civilne zaštite održao redovnu sjednicu

Članovi Općinskog štaba CZ su na ovoj sjednici usvojili Finansijski izvještaj o utrošku sredstava civilne zaštite ostvarenih po osnovu posebne naknade za zaštitu i spašavanje od prirodnih i drugih nesreća za 2018. godinu.

 

U proteklog godini su po osnovu posebne naknade za zaštitu od prirodnih i drugih nesreća ostvareni prihodi u iznosu 2.670.847,84 konvertibilnih maraka. U izvještaju je dat pregled realizovanih projekata i projekata koji su u toku iz oblasti civilne zaštite, a za koje su u 2018. godini obezbijeđena sredstava ostvarenog prihoda, prenesenih sredstava iz prethodne godine i akumulirane rezerve. To su  projekti: pripremanje, opremanje i obuka struktura civilne zaštite; preventivne mjere zaštite i spašavanja; pomoć drugim općinama i gradovima za projekte zaštite i spašavanja; otklanjanje i saniranje posljedica od prirodnih i drugih nesreća i finansiranje ostalih potreba civilne zaštite. Ovako usvojen izvještaj će biti dostavljen Kantonalnoj i Federalnoj upravi civilne zaštite što je regulisano zakonskim propisima iz ove oblasti.

 

Općinskom štabu civilne zaštite Centar prezentirana je Informacija o stanju i sanaciji klizišta u ulicama Hakije Kulenovića i Husrefa Redžića te dosadašnjim poduzetim aktivnostima na navedenom lokalitetu.

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti