Mjesna zajednica „Betanija-Šip“

Izgradnja novog stepeništa i staze za osobe sa invaliditetom na Šipu

Radnici građevinske firme „Sela“ započeli su izgradnju novog stepeništa u Ulici Branilaca Šipa kod broja 3.

Finansijer projekta je Općina Centar i tim povodom je načelnik dr. Nedžad Ajnadžić zajedno sa saradnicima iz Službe za investicije, komunalni razvoj i planiranje posjetio ovu lokaciju gdje je informisan o samom toku projekta.

Općina Centar je izdvojila iz budžeta 6.500 KM za izgradnju novog armirano-betonskog stepeništa koje se gradi na osnovu zahtjeva stanovnika ovog dijela Šipa, te Savjeta Mjesne zajednice „Betanija-Šip“, a koji su tražili od nadležnih općinskih službi da ovaj projekat uvrste u realizaciju kako bi se olakšalo kretanje građanima i osobama sa invaliditetom iz okolnih stambenih zgrada.

Trenutno su u toku zemljani radovi nakon čega slijedi izgradnja armirano-betonske konstrukcije stepeništa i staze za invalide. Nakon toga slijedi oblaganje stepeništa kulir pločama.

Na kraju radova je planirano postavljanje rukohvatne ograde duž novog stepeništa, što će olakšati silazak, posebno tokom zimskih mjeseci.

Kako je načelnik Ajnadžić informisan okončanje ovih radova je predviđeno u roku od 15 dana što najviše zavisi od vremenskih prilika.

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti