Vijeće mladih Općine Centar sudjelovalo na treningu za izgradnju mira

Centar za nenasilnu akciju (CNA) Sarajevo/Beograd organizirao je trening izgradnje mira za mlade iz svih dijelova Bosne i Hercegovine koji je održan u Mostaru.
Vijeće mladih Općine Centar sudjelovalo na treningu za izgradnju mira

Misija CNA je rad na izgradnji trajnog mira u regionu bivše Jugoslavije kroz promociju kulture nenasilja, dijaloga i izgradnje povjerenja među pojedincima i grupama, te rad na konstruktivnom suočavanju s prošlošću kao jednim od ključnih faktora izgradnje mira.



Na radionicama se aktivno bavilo složenim temama s intenzivnom komunikacijom, razmjenom mišljenja, međusobnom kritikom, spremnosti na samokritiku, dijalogom sa neistomišljenicima i preispitivanjem vlastitih uvida i stavova. 



Predsjedavajući Vijeća mladih Općine Centar Željko Vukša-Fejzić je naglasio da ovaj  trening predstavlja priliku.

-Prije svega on predstavlja mogućnost da prepoznamo u sebi odgovornost za društveno djelovanje, kroz zajednički susret i rad na temama koje se tiču prošlosti i budućnosti poslijeratnog društva, te međusobne razmjene i refleksije učesnika, istakao je Vukša-Fejzić.



Vijeće mladih Općine Centar nastojat će intenzivirati saradnju sa ovom organizacijom, te realizovati sličan projekat u Sarajevu. 

 

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti